8/19/2012

toteutustapoja ja näkökulmia

Tällä hetkellä aivoni käyvät enemmän tai vähemmän ylikierroksilla ja tuntuu, että jostakin aivojen sopukoista ponnahtelee tietoisuuteeni jatkuvasti uusia näkökulmia ilmiön pohtimiseen. Toteutustavastakaan en vielä osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta sen tiedän, että haluaisin tehdä jotakin luovaa kaikella sillä materiaalilla, jonka seuraavien kuukausien aikana tulen keräämään. Pohtivat esseet ja tutkielmat ovat siis poissuljettua tavaraa. Toisaalta haastattelujen tai kyselyiden toteuttaminen ja niiden hyödyntäminen luovassa tuotoksessa kuulostaisi ihan mahdolliselta ajatukselta. Alle olen kerännyt listoihin toteutustapoja ja näkökulmia, joita voisin ilmiötä tarkastellessa hyödyntää. 


Näkökulmia: 

kauneuden ja rumuuden törmäyskursseilla (aka kauneuskäsitykset eri kulttuureissa, kuinka media vaikuttaa kauneusihanteisiin, kuinka kulttuurien omille kauneusihanteille käy globalisoituvassa maailmassa)

vieraiden kulttuurien, erilaisuuden, sairauden, vanhuuden, kuoleman, kehitysvammaisuuden kohtaaminen (historian saatossa tai nykypäivänä)

uskonnollisten näkemysten törmäämisiä (kristinuskon ehtoollis- tai kastekäsitykset, pelastuskäsitykset eri uskonnoissa, uskonnollisten näkemyserojen aiheuttamat historialliset konfliktit)


Toteutustapoja :
  • valokuvaaminen
  • sarjakuvat
  • luova kirjoittaminen 
  • maalaaminen, piirtäminen ym.
  • yhdistelmä kaikesta edellä mainitusta leikekirjan/skräppikirjan muodossa

1 kommentti:

  1. Näkökulmat ja toteutustavat ovat kaikki varsin innostavia. Toivottavasti suunnilleen ensimmäisen jakson aikana saat valituksi joukosta yhden näkökulman(tai jonkinlaisen yhdistelmän), johon pääset syventymään keskittyneesti.
    Ainakin blogikirjoittaminen on käynnistynyt mahtavasti. Alitajuntasi pääsee myös työstämään ilmiötä, kun ruokit omaa ajatteluasi kirjoittamalla mietteitäsi muistiin jatkossakin.
    Upeaa!

    VastaaPoista